DUBAI, FÖRENADE ARABEMIRATEN (UAE)

Skall du flytta till Dubai? - Här är allt du behöver veta

KOMBINERA ARBETE OCH SEMESTER

DUBAI - En pärla i Mellanöstern

Dubai är en plats som växer i popularitet. Under en lång tid har Dubai varit en plats som lockat till sig människor på semester men nu finns det även stora möjligheter att istället stanna på obestämt tid i landet med hjälp av en anställning på ett företag. Tack vare de enorma investeringar som har gjorts i Dubai så kan Dubai idag uppvisa en tillväxt som få länder kan mäta sig med. Det är en av orsakerna till att det finns stora möjligheter till arbete för välutbildade personer eller personer med rätt kunskaper och erfarenhet.

I Dubai hittar du inte bara en arbetsmarknad som innehåller en lång rad olika branscher och verksamheter. Här finns också en levnadsstandard som är bland de bästa i världen. Oavsett om du tycker om att besöka populära nattklubbar eller slappna av på lyxiga stränder eller tycker om att utöva sport så har Dubai något att erbjuda alla. Här finns också shopping i världsklass med flera gigantiska shoppingcentrum. Dubai har blivit något av en metropol för den som vill jobba i en kombinerad storstad och semesterort, vilket har gjort att allt fler svenskar söker sig hit för att bo och leva. Dubai är en av sju emirat som utgör landet Förenade Arabemiraten, vilket gör det enkelt att ta sig till närliggande metropoler som Abu Dhabi och Sharjah.

Arbetstillstånd

Om du har en karriär i Dubai i sikte är ett visum en viktig aspekt. Om du endast planerar att besöka Dubai under en period som är kortare än 90 dagar behöver du inte ansöka om visum i förväg. Istället får du ett turistvisum när du kommer till flygplatsen. Detta är praktiskt för dig som exempelvis vill besöka Dubai innan du flyttar hit för att få ett första intryck av staden, eller om du behöver resa hit för en jobbintervju. För att du ska få ett turistvisum måste ditt pass ha minst sex månader giltighetstid kvar och det får inte vara ett provisoriskt pass.

Om du däremot har arbete i åtanke måste du ansöka om arbetstillstånd. Det gör du enklast på Förenade Arabemiratens ambassad i Stockholm där du ombeds fylla i dina uppgifter samt skäl för att flytta till Dubai. Det innebär också att du måste ha ett jobb klart för att bli beviljad arbetstillstånd i Dubai, vilket din framtida arbetsgivare också måste kunna intyga. När du väl har fått ditt uppehållstillstånd kan du stanna hur länge du vill i landet.

Att flytta till Dubai

När du har ditt arbete klart och ditt arbetstillstånd har blivit beviljat så är det dags för flytten. Eftersom Dubai är ett av våra mest vanliga destinationer och vi har stor erfarenhet av flyttar dit. Räkna med att en flytt dit tar mellan 6 - 7 veckor från dörr till dörr. Våra lokala agenter i Dubai hjälper er på plats med att ta godset genom tullen och ser sedan till att leverera dina saker till ditt nya boende

Önskar du mer information om att flytta till Dubai så hör gärna av dig till oss. Om du vill komma i kontakt med en familj som har flyttat dit så hjälper vi gärna till att ni får kontakt.

Åk till toppen